Kävlinge GIF bygger på engagemang och ideellt arbete
och är inkluderande för alla
Sverige har något unikt i det ideella föreningslivet som de flesta andra länder inte har, vilket möjliggör för alla oavsett samhällsklass att engagera sig i idrottens värld.
För att bibehålla en verksamhet som håller hög kvalité och samtidig är inkluderande med låga avgifter, så ställer det krav på engagemang från så många medlemmar som möjligt.
Engagemang och ideellt arbete
För att en ideell förening skall fungera behöver alla medlemmar hjälpa till med så mycket man har möjlighet till. Vad de flesta ser är ledarna som tränar och leder lagen men det finns också många andra arbetsuppgifter för att få allt att fungera. Exempel på roller är styrelsemedlem, kassör, kioskansvarig, sponsorförsäljning.
För att ett kunna bedriva träning och matchspel behöver i snitt en förälder i laget per tio barn ställa upp som ledare, men gärna fler.
Som medlem i Kävlinge GIF gör man så mycket man har möjlighet till. Det finns alltid något man kan göra och som förälder hjälper man och visar sina barn det fina i att hjälpas åt för att skapa en gemenskap och samhörighet.
Att vara delaktig i föreningen är både roligt, socialt och givande!
Inkluderande för alla
För att så många som möjligt skall kunna delta i en gemenskap, röra på sig och utöva en rolig idrott har Kävlinge GIF valt en modell med så låga medlems- och träningsavgifter som möjligt och det bygger på att alla medlemmar förväntas hjälpa till med minst nedanstående två punkter:
1. Försäljning
För att få in mer pengar till föreningen och lagen (ger möjlighet till träningsläger, cuper med mera) så har Kävlinge GIF två försäljningstillfällen per år. Det gäller från och med det året man börjar i en matchserie (7 års ålder) och går till på följande vis:
1) Föreningen tar fram en nivå på förtjänsten per medlem, exempelvis 300 kr, och tar fram ett par olika försäljningsalternativ.
2) Man väljer vad man vill sälja för att få ihop till ovanstående förtjänst. Svarar man inte i tid så väljer föreningen ett försäljningsalternativ till Dig.
3) Som alternativ kan man också välja att betala in pengar motsvarande förtjänsten till föreningen och därmed behöver man inte sälja något.
2. Kiosktjänst
Vid hemmamatcher har vi kiosken öppen för att erbjuda våra gäster mat och dryck samt få in mer pengar till föreningen, och alla medlemmar hjälps åt med kioskarbetet enligt schema. Man kan i snitt räkna med två kiosktillfällen per år på ca. 1-2 timmar per gång.
Varmt välkommen till gemenskapen hos oss!